Δυναμικές οι Ελληνικές παρουσίες στο Castelletto


Παραπάνω από ενθαρρυντικές ήταν οι παρουσίες των δύο Ελλήνων νεαρών οδηγών που πήραν μέρος στο WSK Master Series 2013 στο Castelletto, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.


Του Γιάννη Γκρίλλα,

Ο ‘’Κωνσταντίνος’’ που φέτος μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλές πτήσεις και παρουσίες σε βάθρα διεθνών αγώνων, δεν κατάφερε μεν να κινηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα, κατάφερε όμως παρά τις δυσκολίες, να φύγει από το Castelletto με την 13η θέση στον τελικό της κατηγορίας MINI 60. 

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε έβδομος στον ημιτελικό της Κυριακής, η καρό σημαία του ημιτελικού τον βρήκε στην 28η θέση. Στον τελικό όμως, έδειξε την αξία του καταφέρνοντας με πολύ προσπάθεια να ανακάμψει θεαματικά και να τερματίσει τελικά 13ος. 

Η τελική του θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν η 7η που συνιστά επίσης μεγάλη επιτυχία. 

Ο έτερος Έλληνας πιλότος Φώτης Σωτηρόπουλος, που αγωνίστηκε στην κατηγορία KF Junior, ξεκίνησε τον ημιτελικό της Κυριακής από την 41η θέση της γενικής κατάταξης, την καρό σημαία όμως του ημιτελικού την είδε από την 16η θέση του γκρουπ του πράγμα που του επέτρεψε να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. 

Εκεί, έκανε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσπάθεια για να ανέβει πιο ψηλά και τελικά κατάφερε να πάρει μια πολύ αξιοπρεπή 24η θέση. 

Πολύ καλές η εμφανίσεις των Ελλήνων πιλότων, που έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. 

Πάμε όμως να δούμε τι έγινε συνολικά στις τέσσερις κατηγορίες: 

Αρχικά στην κατηγορία των ΜΙΝΙ, το βάθρο ντύθηκε στα χρώματα της Ιταλίας, καθώς και οι τρεις οδηγοί ήταν Ιταλοί. Νικητής αναδείχθηκε ο Leonardo Marseglia στην παρθενική του νίκη, δεύτερος τερμάτισε ο Giuseppe Fusco, ενώ τρίτος ήταν ο Domenico Cicognini. Πρωταθλητής της σειράς Master αναδείχθηκε ο Ισπανός Eliseo Martinez, παρά το γεγονός ότι στον τελικό εγκατέλειψε μετά από μια σύγκρουση, αφού είχε εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο. 

Μεγάλος νικητής της κατηγορίας ΚF Junior, ήταν ο Άγγλος Lando Norris, που έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση κερδίζοντας τα πάντα μέχρι τον τελικό, κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία, μην αφήνοντας τίποτα για τους αντιπάλους του. 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ρώσος Nikita Sitnikov και στην τρίτη ο Άγγλος Max Fewtrell. Τον τίτλο πανηγύρισε ο Ιταλός Alessio Lorandi, παρά την εγκατάλειψή του αφού ενεπλάκη σε τρακάρισμα, έχοντας εξασφαλίσει και αυτός τον τίτλο νωρίτερα. 

Όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία των αυτόματων KF, την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Ιταλός Luca Corberi που είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Δεύτερος τερμάτισε τον αγώνα ο Άγγλος Callum Ilott και τρίτος ο συμπατριώτης του Ben Barnicoat.

Κανείς όμως από τους τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο δεν μπορούσε να απειλήσει τον Dorian Boccolacci στο θέμα της κατάκτησης του τίτλου, αφού ο Γάλλος παρά το γεγονός ότι έμεινε πολύ πίσω απ’ την αρχή, με την νίκη του νωρίτερα στον ημιτελικό τον είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά.

Τέλος στα εξατάχυτα ΚΖ2, η μάχη ήταν αμφίρροπη και θεαματική. Στο τέλος, νικητής αναδείχθηκε ο Άγγλος Ben Hanley, τον τίτλο του Πρωταθλήματος κέρδισε όμως ο δεύτερος του τελικού, ο Ολλανδός Max Verstappen καθώς η διαφορά τους ήταν ήδη αρκετά μεγάλη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο οδηγός από το Μονακό Charles LeClerc. 

Μεγάλος άτυχος, ο Ιταλός Riccardo Negro, που πριν τον αγώνα ήταν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου όντας δεύτερος στη βαθμολογία, όμως η απογοητευτική 9η θέση στον τελικό του στέρησε ακόμα και την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

Related

CIK FIA-WSK 3566685996367274850

Δημοσίευση σχολίου

  1. ενα μεγάλο μπράβο στα παιδια!

    Αξιοι εκπρόσωποι και οι δύο.
    Του χρόνου Κωνσταντίνος και Σωτηρόπουλος θα γράψουν ιστορία αν πάρουν μέρος ξανα στο WSK

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

TRANSLATE

FOLLOW



TRIUMPH

SCHUBERTH

IXS

SIDI

PERISTERAS TYRES

THEOFANIS MICHAS

THEOFANIS MICHAS HISTORY

SPARTANS EXTREME RACING

KARTRACES

KARTNEWS

ATHENS KART SHOP

IAME

SPEED PARK

NEXT RACES

2017


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος Μοτοσυκλέτας


1 - 2 Απριλίου Μέγαρα

29 - 30 Απριλίου Τρίπολη

27 - 28 Μαίου Σέρρες

17 -18 Ιουνίου Μέγαρα

16 - 17 Σεπτεμβρίου Σέρρες

14 -15 Οκτωμβρίου Μέγαρα


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ


25 -25 Φεβρουαρίου Kartodromo Αθήνα

25 -26 Μαρτίου Kartodromo Αθήνα

6 - 7 Μαίου Sparta Racing Circuit Σπάρτη

24 - 25 Ιουλίου San Nikolas Circuit Καλαμάτα

2 - 3 Σεπτεμβρίου Kartodromo Αθήνα


D CUP


Αναμένεται


Rotax Max Challenge


11 - 12 Μαρτίου Athens Kart Circuit Μέγαρα

22 - 23 Απριλίου Drive Park Βεσσαλονίκη

8 - 9 Ιουλίου Kartodromo Αθήνα

30 Σεπτεμβρίoυ - 1 Οκτωμβρίου Kartodromo Αθήνα







VISITORS

item