Ο τελευταίος γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξατάχυτων της CIK-FIA στο Γκενκ του Βελγίου

Οι κινητήρες πήραν μπροστά και οι οδηγοί δεν βλέπουν την ώρα να μπουν στη μάχη για τον τελευταίο και πιο κρίσιμο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξατάχυτων ΚΖ και ΚΖ2, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,

Ο αγώνας που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Horensbergdam της πόλης Γκενκ του Βελγίου, αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του Πρωταθλήματος της Γηραιάς Ηπείρου για το 2013, το οποίο ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα στο Wackersdorf της Γερμανίας.

Για τον δεύτερο αυτό γύρο, οι συμμετοχές έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 137 και οι οδηγοί από σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου υπόσχονται έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα στην σχετικά μεγάλη διαδρομή των 1.350 μέτρων της πίστας.

Στην κατηγορία ΚΖ, το μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλος από τον νεαρό εργοστασιακό οδηγό της CRG, τον Ολλανδό Max Verstappen. Ο Verstappen πάει στο Βέλγιο ως πρωτοπόρος στην βαθμολογία και όντας σε εκπληκτική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, με συνεχόμενες παρουσίες σε διεθνείς αγώνες. Όμως ο αγώνας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση γι’ αυτόν, αφού τόσο ο συμπατριώτης του Bas Lammers της Intrepid, όσο και ο Ιταλός Marco Ardigo της Tony Kart, υπόσχονται να κάνουν δύσκολη τη ζωή του 16χρονου Ολλανδού για την διεκδίκηση της νίκης και του τίτλου.

Επίσης σημαντική πίεση στους πρωτοπόρους αναμένεται να ασκήσουν από τη μεριά τους ο Γάλλος Anthony Abbasse, ο Βρετανός Jordon Lennox-Lamb και ο Ολλανδός Jorrit Pex, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε κάποια έκπληξη από οδηγούς που δεν θεωρούνται φαβορί. Άλλωστε σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, τα πάντα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει κανέναν. 
Στην κατηγορία ΚΖ2 τώρα, η μεγάλη μάχη για την πρωτιά θα δοθεί ξεκάθαρα από τους δύο Ιταλούς που πρωταγωνίστησαν και στον αγώνα της Γερμανίας πριν ένα μήνα. Ο λόγος φυσικά για τον Riccardo Negro της Danilo Rossi και τον Marco Zanchetta της Maranello.

Οι δύο οδηγοί είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές φέτος στην κατηγορία και οι μάχες μεταξύ τους ήταν μέχρι στιγμής απλά επικές. Ο Negro αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα καθώς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον προηγούμενο αγώνα, όμως η μαχητικότητα του Zanchetta δεν θα του επιτρέψει να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Από ‘κει και πέρα, σφήνα στους δύο Ιταλούς θα προσπαθήσουν να μπουν ο σουηδός Joel Johansson (τρίτος στην βαθμολογία), ο Νορβηγός Emil Antonsen και ο Γερμανός Dominik Schmidt.

Η παρουσία της WSK Promotions, εγγυάται για ακόμα μία φορά την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και την τηλεοπτική κάλυψη του μεγάλου event, με τις κάμερες να καταγράφουν τα τεκταινόμενα και των δύο κατηγοριών.

Η απευθείας μετάδοση της τελικής φάσης, δηλαδή των ημιτελικών και των τελικών, θα γίνει σε live streaming την Κυριακή το μεσημέρι από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.cikfiachampionship.com και www.cikfia.tv.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι, ταυτόχρονα με τον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί και ο πρώτος από τους τρεις συνολικά γύρους του CIK-FIA Karting Academy Trophy.

Μια διοργάνωση που δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς οδηγούς ηλικίας από 13 έως 15, να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Υπάρχουν ήδη 33 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και ο γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula1 Nelson Piquet, ο νεαρός Pedro Piquet, που στοχεύει να δείξει ότι μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, ενός εκ των μεγαλύτερων πιλότων στην ιστορία.

Related

CIK FIA-WSK 9122143894012264307

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

TRANSLATE

FOLLOW



TRIUMPH

SCHUBERTH

IXS

SIDI

PERISTERAS TYRES

THEOFANIS MICHAS

THEOFANIS MICHAS HISTORY

SPARTANS EXTREME RACING

KARTRACES

KARTNEWS

ATHENS KART SHOP

IAME

SPEED PARK

NEXT RACES

2017


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος Μοτοσυκλέτας


1 - 2 Απριλίου Μέγαρα

29 - 30 Απριλίου Τρίπολη

27 - 28 Μαίου Σέρρες

17 -18 Ιουνίου Μέγαρα

16 - 17 Σεπτεμβρίου Σέρρες

14 -15 Οκτωμβρίου Μέγαρα


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ


25 -25 Φεβρουαρίου Kartodromo Αθήνα

25 -26 Μαρτίου Kartodromo Αθήνα

6 - 7 Μαίου Sparta Racing Circuit Σπάρτη

24 - 25 Ιουλίου San Nikolas Circuit Καλαμάτα

2 - 3 Σεπτεμβρίου Kartodromo Αθήνα


D CUP


Αναμένεται


Rotax Max Challenge


11 - 12 Μαρτίου Athens Kart Circuit Μέγαρα

22 - 23 Απριλίου Drive Park Βεσσαλονίκη

8 - 9 Ιουλίου Kartodromo Αθήνα

30 Σεπτεμβρίoυ - 1 Οκτωμβρίου Kartodromo Αθήνα







VISITORS

item