Aποτελέσματα 2ου αγώνα Rotax Max Challenge

O 2ος αγώνας του φετινού Rotax Max Challenge που διεξήχθη στο Kartodromo των Αφιδνών τα είχε όλα καθώς ξεκίνησε με βροχινες συνθήκες και κατεληξε σε στεγνό.  Όλα κύλησαν ομαλά με όμορφο θέαμα και συναγωνισμό σε όλη την διάρκεια της ημέρας με πολύ ενδιαφέρουσες μάχες σε όλες τις κατηγορίες.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στα Mini για άλλη μια φορά ο Σαγανάς Χρήστος της ATHENS KART SHOP, στην Junior ο Στέφανος Ευμορφόπουλος της GRILLAKIS RACING TEAM, στην Senior ο πάντα γρήγορος Μαϊτός της AVIN MOTORSPORT MAITOS RACING TEAM, ενώ στην DD2 ο Χατζηστεφανής της KARTWORKS που κέρδισαν τους τελικούς των κατηγοριών τους.
Πιο αναλυτικά:


Στην κατηγορία Mini στα χρονομετρημένα ο Χρήστος Σαγανάς ήταν ταχύτερος, από τον Βασίλη Γρηγοριάδη που ήταν στη δεύτερη θέση και η εικόνα διατηρήθηκε στον ημιτελικό τον οποίο ο Σαγανάς κέρδισε με άνεση αφήνοντας 2ο τον Γρηγοριάδη. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Πέτρου ο οποίος επικράτησε σε μια όμορφη μάχη με τον Δημήτρη Τσιμπρή κάτι που φαίνεται και από την τελική τους διαφορά η οποία δεν ξεπέρασε το μισό δευτερόλεπτο.

Στον τελικό της κατηγορίας ο Σαγανάς συνέχισε την κυριαρχία του παρόλο που αυτή τη φορά οι αντίπαλοί του ήταν πιο πιεστικοί .  Η δεύτερη θέση πήγε στον Πέτρου ο οποίος κινήθηκε γρηγορότερα από τον Βασίλη Γρηγοριάδη με την διαφορά να φτάνει στα τέσσερα δευτερόλεπτα.
Στην κατηγορία Junior, στα χρονομετρημένα τον χορό της βροχής κέρδισε ο Μίλτος Ντόντης. Στον ημιτελικό η κατάσταση άλλαξε με το ρίσκο των ελαστικών και όσοι επέλεξαν σλικ ευνοήθηκαν από τη στεγνή πίστα στην πορεία του αγώνα με αποτέλεσμα να κερδίσουν όσες θέσεις έχασαν στο βρεγμένο. Νικητής στον ημιτελικό ήταν ο Σαγανάς Στέλιος και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Στέφανος Ευμορφόπουλος που ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε να τερματίσει στον ίδιο γύρο με τον νικητή. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μίχας που είχε μάχη με τον Ντόντη ο οποίος τελικά έμεινε τέταρτος.

Στον τελικό ο Ευμορφόπουλος είχε μια διαρκή μονομαχία με τον Σαγανά Στέλιο και ήταν τελικά νικητής με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από δύο δέκατα. Ο Χρήστος Οικονόμου έμεινε λίγο πιο πίσω και ήταν τρίτος, ενώ στη μάχη για την τέταρτη θέση αυτή τη φορά επικράτησε ο Ντόντης του Μίχα με πολύ μικρή διαφορά.
Στην κατηγορία Senior ο Δημήτρης Ζερβός πήρε την pole position για τον ημιτελικό με πολύ μικρές διαφορές από τους Παύλο Ξυνό και Γιώργο Κατσίνη. Στον ημιτελικό ο Ξυνός στάθηκε άτυχος καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στη σχάρα εκκίνησης και δεν ξεκίνησε καν, ωστόσο ο Ζερβός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, αφού δεν έπιασε το ρυθμό που ήθελε, την ίδια στιγμή που οι Κωνσταντίνος Μαϊτός και Βαγγέλης Αρβανιτάκης ήταν εντυπωσιακά γρήγοροι. Οι δύο τους ήταν τελικά που είχαν και τη μάχη για τη νίκη με τον Μαϊτό να αφήνει τον Αρβανιτάκη περίπου ένα δευτερόλεπτο πίσω στη γραμμή του τερματισμού. Πίσω τους, τρίτος ήταν ο Νίκος Κομνός που κινήθηκε αντίστοιχα γρήγορα αλλά άργησε να μπει στη μάχη παρόλα αυτά πέρασε τον Κατσίνη και τον άφησε τελικά τέταρτο.

Στον τελικό της κατηγορίας ο Μαϊτός πρόσθεσε μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό του και άφησε τη μάχη για τους Κομνό και Κατσίνη που συμπλήρωσαν το βάθρο με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Αρβανιτάκης Ευάγγελος με τον Παύλο Ξυνό.
Τέλος στην κατηγορία DD2 ο Δημήτρης Βασιλέρης ξεκίνησε με την καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές και μάλιστα με διαφορά από τον Ευρυπίδη Χατζηστεφανή, ωστόσο στον ημιτελικό ο Στόγιαν Γκόσεβιτς ήταν επιθετικός στο ξεκίνημα και κατάφερε να περάσει εμπρός για να μείνει εκεί μέχρι το τέλος παρά τη συνεχή πίεση του Βασιλέρη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χατζηστεφανής.

Στον τελικό της κατηγορίας ο Βασιλέρης έχασε την πρωτιά μετά το τέλος του αγώνα καθώς του επιβλήθηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων λόγω της άκυρης εκκίνησης που έκανε. Έτσι νικητής ήταν ο Χατζηστεφανής με τον Μιχάλη Κολύκα να είναι στη δεύτερη θέση και τον Βασιλέρη να παίρνει τελικά τους βαθμούς της τρίτης θέσης. Ο Γκόσεβιτς ήταν στη διεκδίκηση του βάθρου μέχρι και λίγους γύρους πριν το τέλος ωστόσο αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έπεσε στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Τσιδώνης Φώτης


Related

ROTAX 6030731421191759923

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

TRANSLATE

FOLLOW



TRIUMPH

SCHUBERTH

IXS

SIDI

PERISTERAS TYRES

THEOFANIS MICHAS

THEOFANIS MICHAS HISTORY

SPARTANS EXTREME RACING

KARTRACES

KARTNEWS

ATHENS KART SHOP

IAME

SPEED PARK

NEXT RACES

2017


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος Μοτοσυκλέτας


1 - 2 Απριλίου Μέγαρα

29 - 30 Απριλίου Τρίπολη

27 - 28 Μαίου Σέρρες

17 -18 Ιουνίου Μέγαρα

16 - 17 Σεπτεμβρίου Σέρρες

14 -15 Οκτωμβρίου Μέγαρα


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ


25 -25 Φεβρουαρίου Kartodromo Αθήνα

25 -26 Μαρτίου Kartodromo Αθήνα

6 - 7 Μαίου Sparta Racing Circuit Σπάρτη

24 - 25 Ιουλίου San Nikolas Circuit Καλαμάτα

2 - 3 Σεπτεμβρίου Kartodromo Αθήνα


D CUP


Αναμένεται


Rotax Max Challenge


11 - 12 Μαρτίου Athens Kart Circuit Μέγαρα

22 - 23 Απριλίου Drive Park Βεσσαλονίκη

8 - 9 Ιουλίου Kartodromo Αθήνα

30 Σεπτεμβρίoυ - 1 Οκτωμβρίου Kartodromo Αθήνα







VISITORS

item